יום חמישי, 3 בנובמבר 2011

פיצה zaza - הוד השרון

הפעם לא היה שום תירוץ שהתלווה לכך. לא משפחה, לא חבר ותיק - כלום. נסעתי (ביחד עם עוד 5 חברים) במיוחד עד הוד השרון בשביל לאכול בפיצה zaza. היה שווה את זה?

הקדמה משעממת
הרבה אנשים שהגיבו לפוסטים בבלוג הציעו לי לבקר בפיצה זזה בהוד השרון. היה לי ברור שחייב להיות שם משהו שווה, עם כל התגובות הללו. חבר הציע לארגן נסיעה (בכל זאת, יציאה מגבולות תל אביב היא עניין רגשי טעון) של כמה חברים, והדבר יצא לפועל סוף סוף היום בערב.
פיצה ZAZA. פפרוני משמאל, רגיל מימין.
מראש, ידעתי שתהיה לי בעיה לכתוב פוסט על הפיצה הזו. מצד אחד, אני מרגיש מחוייב כלפי כל מי שהמליצו לי עליה, לא לאכזבם ולהעניק לפיצה ציון גבוה. אכן, הנסיעה הייתה שווה את זה, ומאוד נהניתי, ועל כך אני רוצה להודות לכל אותם ממליצים. מצד שני, אני לא רוצה ששיקולים כאלה ישפיעו על הביקורות והציונים שאני נותן. החלטתי להביע את דעתי האמיתית, שהיא בסה"כ חיובית, אך כנראה פחות מזו של אלה שהמליצו.

פרטים טכניים
שם: פיצה zaza.
כתובת: הבנים 14, הוד השרון.
טלפון: 057-9442223.
אתר: הנה.
מחירים: לא יודע, תשמעו, זה כמו בטוני וספה - לפי משקל. לכן קשה להעריך. אבל בסה"כ אפשר לשבוע במחיר סביר.
כשר? לא.

ביקורת
בסה"כ סבבה. מדובר בפיצה מאוד מוקפדת ומאוד מושקעת. לא סתם בצק עם רוטב וגבינה, אלא רואים שמושקעת הרבה מחשבה והרבה עבודה בתהליך. היא גם הייתה טעימה ומיוחדת מהרבה בחינות. הבצק לא כל כך קונוונציונאלי (לטוב או לרע? לא בטוח), הרוטב והגבינה די מיוחדים, וכל אלה (יחד עם העובדה שהיא נמכרת במלבנים לפי משקל) הופכים אותה למיוחדת. אבל אם נצלול טיפה יותר עמוק - אני לא משתגע על הסוג הזה של הבצק. אני מאלה שאוהבים "לקפל" את הפיצה שלהם, והבצק הזה קצת פריך מדי ולא מספיק "גמיש" לדעתי. בנוסף, הרגשתי שהפיצה הרגילה שלהם (מרגריטה) הייתה עם יותר מדי גבינה ופחות מדי רוטב. למרות שהרגשתי שמדובר ברוטב די מיוחד, הוא לא היה מספיק דומיננטי והיה עדיף אם היה יותר ממנו (או פחות מהגבינה). הפיצה עם הפפרוני הייתה טובה יותר. הפפרוני מצוין, ונראה שהוא השלים את הטעם שהיה חסר קצת מהיעדר הרוטב. ישנן גם פיצות נוספות בחנות - בייקון, פטריות (בלי רוטב!), בטטות ועוד. הפיצה מזכירה מאוד, הן בקונספט והן בטעם את "טוני וספה" התל אביבית, אבל לדעתי וספה טעימה יותר. כידוע, אני מודד פיצרייה בראש ובראשונה לפי הפיצה הרגילה שהיא מגישה, ועושה רושם שזו דווקא החוליה החלשה של ZAZA. הפפרוני היה טוב בהרבה, והחברים סיפרו דברים דומים על הפטריות, השינקן והבטטות. לסיכום: טעים, איכותי, כיף, אבל לא הכי הכי.


ציון
5 מתוך 8. אמנם מדובר בפיצה איכותית, אבל המרגריטה שלה מבליטה מספר חסרונות. מומלץ לקחת את הפיצות עם התוספות, ובכלל, מומלץ להינות מהעובדה שהפיצה היא לפי משקל, מה שמאפשר בקלות לקחת קצת מכל דבר. בתיאבון:)

3 תגובות:

  1. אני רוצה להוסיף שהפיצה קרבונרה (בייקון, גבינה, ביצה) הייתה פשוט לא מהעולם הזה.

    השבמחק
  2. עושה חשק! פעם הבאה תקחו גם אותי:)

    השבמחק
  3. אם אתה רוצה לטעום פיצה ברמה הכי גבוהה זה בזיגי מאשרום כפר סבא רחוב ירושליים 52 מדרחוב,אכלתי בהרבה פיצות וגם בטוני ובעגבניה, ובפיצה זיגי הפיצוצ קריספיות דקות ויש גם על משקל מלבני

    השבמחק