פיצת בוטיק.
ראשית - אין לה את הקשה של הפיצה! ליתר דיוק, הקשה של הפיצה הזו עשוי מגבינה חרוכה (שזה כשלעצמו טעים) ולא מבצק! האזור שבו אתם מצפים לראות בצק נטול רוטב וגבינה הוא בעצם איזור עמוס בגבינה חרוכה. זה אמנם די טעים, אבל מוזר וחסר.
אני לא משוכנע שהיא עונה על ההגדרה שלי לפיצה, אבל היא בהחלט בוטיק.
הקדמה משעממת
אין לי פייסבוק. אני חושב שבאופן כללי העובדה הזו מטיבה עימי. עם זאת, כפי שחבר פיקח אמר, לו היה לי פייסבוק, כנראה שהייתי שומע על הפתיחה החגיגית של פיצה טראנצ'ו לפני כמה חודשים, בה יכולתי ליהנות מפיצה ובירה בחינם. מיד כששמעתי שפספסתי את ההזדמנות, התחלתי לחפש באינטרנט פרטים על המקום החדש הזה. מצאתי לא מעט אזכורים (למשל זה, זה, זה ולאחרונה גיליתי גם את זה), וכולם היו מפרגנים. עטתי למקום ובדקתי מה בדיוק הפסדתי.
פרטים טכניים
שם: טראנצ'ו.
כתובת: קרליבך 25 תל אביב.
אתר: http://www.pizzatrancio.com/. כרגע אין שם כלום. בינתיים יש להם עמוד פייסבוק (http://www.facebook.com/PizzaTrancio).
כשר? לא.
מחירים: זה מורכב. לכאורה, המחירים יקרים (25 שקלים למשולש). אלא שהמשולש של טראנצ'ו ענק וכבד (300 גרם!).
קודם כל - ריספקט. סוף סוף פיצרייה שמבינה שתוספות זה לילדות. בטראנצ'ו יש רק פיצה רגילה, ללא תוספות. זה חוסך ויכוחים ודיונים כשבאים לאכול עם אנשים שחייבים תוספת על הפיצה שלהם.
ועכשיו לעניין. המקום עצמו מאוד נעים, מרווח ונקי. יש גם בירה מהחבית והאווירה באמת נחמדה.
הפיצה עצמה עצומה. המשולש שמקבלים מאוד גדול, עם בצק מאוד עבה ועמוס בגבינה. לאוהבי הבצק העבה, מדובר בחוויה חיובית מאוד. הגבינה מצוינת ומרגישה איכותית מאוד, טוב שיש הרבה ממנה. הרוטב לא כל כך דיבר אלי. אני חושד שיש בו חתיכות קטנות של עגבניות, ומבחינתי זה Big No No.
הבעיה המרכזית שלי עם הפיצה הזו היא שאני לא בטוח שזו פיצה.

שנית - קשה לאכול אותה כמו פיצה רגילה (עם הידיים). בפעם הראשונה שהייתי שם הפיצה הגיעה עם קיסמים (כאלה של מתאבנים). בפעם השנייה פשוט אכלנו עם סכין ומזלג. פיצה?! עם סכין ומזלג?! מבינים מה אני מנסה לומר?
שלישית - אולי היא אלגנטית מדי בשביל מה שאני מחשיב כפיצה. שלא תחשבו שכל מה שעולה למעלה 19.90 למגש הפך אצלי לאלגנטי מדי. ממש לא. אבל אין ספק שמדובר במשהו אחר (הם בעצמם ממתגים את עצמם כפיצת בוטיק) ומאוד שונה.
בסה"כ, בין אם מדובר בפיצה ובין אם לא - מדובר במקום כיפי ובאוכל די טעים. מומלץ לבקר ולטעום משהו שונה לגמרי ולא רע בכלל.
ציון
4 מתוך 8. הטוב: כבוד על כך שאין תוספות, בסה"כ טעים, מיוחד ונעים. הפחות טוב: הרוטב העגבנייתי והתחושה שלא מדובר בפיצה תוך כדי האכילה (בסכין ומזלג...). אני בטוח שבבלוג שעיקרו אינו פיצה, אלא מאכלים באופן כללי - הציון היה יכול להיות גבוה יותר. בתיאבון :)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה