ברוכים הבאים לבלוג שלי, ולכבוד הוא לי לכתוב בו את הפוסט הראשון. כן ירבו.
לכבוד הפוסט הראשון, אחרוג ממנהגי (העתידי) ולא אכתוב על פיצריה, אלא על פיצה קפואה.
מדובר בפיצה אשר עד כמה שידוע לי נמכרת אך ורק ברשת שופרסל.
נתקלתי בה לראשונה לפני כחודש, כשעשיתי קניות בסניף שופרסל שלי הקרוב לביתי.
הקדמה משעממת
הרומן שלי עם פיצות קפואות החל אי שם בתחילת המילניום, אז שינתה חברת מעדנות את המפה.
היא החלה לשווק פיצה קפואה, בקרטון, עם טעם מצוין ביחס לכל הפיצות הקפואות עד אז, וטעם סביר ביחס לפיצה אמיתית. זכורה לי גם כתבה בעיתון ידיעות אחרונות שטענה כי במבחני טעימה, פיצה מעדנות גברה על פיצות שכונתיות מסויימות.
אחריה הגיעה פיצה שלושת האופים של נטו, שגם היא הייתה מצויינת. הבצק שלה היה דק יותר והגבינה שלה הייתה בצורת כדורים קטנטנים (לפני החימום).
אחריהן הגיעה פיצה נוספת, מפורסמת פחות של חברת "סופר קלאס", שהייתה אז המותג הפרטי של שופרסל. היא הייתה עבה, דומה במקצת למעדנות, אך טובה יותר.
לבסוף, איך שאני זוכר את זה, הגיעה גם הפיצה הקפואה של זוגלובק, שהתהדרה בכך שהגבינה שלה היא אמיתית, אך לטעמי הייתה ממש לא טעימה ביחס לאחרות.
משום מה, הפסקתי עם הפיצות הקפואות לכמה שנים (לדעתי בין השנים 2005 ל-2009). כאשר עברתי לגור בדירת שותפים, אחד המעשים הראשונים שלי היה לנסות שוב את פיצה מעדנות. היא הייתה הרבה פחות טובה מפעם.
פיצה שלושת האופים הנוכחית חולקת אך ורק את השם עם הפיצה של תחילת המילניום, ואת כל שאר התכונות היא חולקת עם פיצה מקפיצה. פיצה זוגלובק נותרה לא טעימה, ופיצה סופר-קלאס הלכה לעולמה עם המותג.
המצב היה נראה אבוד, עד אותו יום קיצי לפני כחודש, כשראיתי אותה. הפיצה הזו מחזירה את התקווה של הפיצות הקפואות ומעלה בחזרה את הסטנדרטים שירדו להם (כנראה בעקבות הפגרה שלי).
פרטים טכניים
שם: Frozen Pizza.
מיקום: רשת שופרסל.
מחיר: 20 ש"ח.
אופן הכנה: מפשירים על השיש רבע שעה, מחממים בתנור עוד 10 דקות.
טעמים: רגיל או עם פטריות. אני אכלתי את הרגיל, כי הפטריות כנראה משומרות. מה

שמזכיר לי: פעם צלצלתי לפיצה דן דן בהדר יוסף בתל אביב, וביקשתי פיצה עם פטריות. הם שאלו אותי האם אני מעוניין בפטריות משומרות או טריות. שאלתי אותם האם מישהו אי פעם ביקש פטריות משומרות, והם אמרו לי שהרבה אנשים. מוזר נכון?
תמונה: הנה, פה משמאל.
כשר? כן.
כשר? כן.
ביקורת
הפיצה הקפואה של שופרסל מצויינת. הבצק שלה דק, יש עליו סימנים שחורים שנותנים הרגשה (כנראה מבוססת) שהוא נאפה בתנור לבנים. הטעם של הבצק מצויין גם כן. הרוטב לא מרגיש זול, ולמען האמת הוא גם לא כל כך מורגש (ואיכשהו זה דבר טוב) והגבינה סבבה. כאשר מוציאים אותה מהאריזה, נדמה שיש ממש מעט גבינה ומתבאסים, אבל כשהפיצה יוצאת מהתנור, מתברר שהגבינה השתלטה על שטח הפנים שלה בצורה לא רעה בכלל. אני לא חושב שהיא טובה יותר מפיצה אמיתית, ובסופו של דבר, כמובן שמרגישים שזה לא הדבר האמיתי, אולם יש לא מעט פיצריות שהייתי מעדיף לאכול אותה על פני הפיצה שלהן. כדי להבהיר את עניין הרמה, מדובר בפיצה שהייתי מאוד שמח לאכול בפאב.
אגב, מומלץ לראות "תרגיע" תוך כדי אכילתה.
ציון:
5. היי, אל תתרגשו, זה מתוך 8. כן, בבלוג הזה הציונים ינועו בין 1 ל-8, כמחווה לעובדה שבפיצה יש 8 משולשים. הציון 5 הוא די מכובד בהתחשב בעובדה שמדובר בפיצה קפואה, ואני צופה שתהיינה פיצריות אמיתיות שתקבלנה פחות מכך.בתיאבון :)
ברכות. תיסלם. מברוק!
השבמחקיפה שפיצות קפואות מקבלות אצלך הזדמנות שווה.
השבמחקתתחדש על הבלוג!