יום שבת, 17 בספטמבר 2011

צ'ילי פיצה

אז ביקרתי שוב בצ'ילי פיצה שבירושלים. הציפיות היו גבוהות.

הקדמה משעממת
אכלתי פעמיים בעבר בצ'ילי פיצה, כאשר ביקרתי חברים בירושלים. תכל'ס- פיצה טובה ומגניבה. אבל בפעם השלישית שלי שם (אתמול 16/9/11) קצת התאכזבתי. אני מאשים בעיקר את הציפיות שלי. מה שכן - גיליתי ששמם הוא צ'ילי, ולא צ'יליז או צ'יליס, כפי שלפעמים אומרים.


פרטים טכניים
שם: צ'ילי פיצה
כתובת: הלל 28 ירושלים.
טלפון:  02-6254040.
כשר? לא.
לא מצאתי אתר שלהם באינטרנט, אבל כנראה שאפשר להזמין דרך משלוחה וכאלה.

מחירים: לא זולים. 68 למגש משפחתי (משפחתי על אמת - לא משפחתי של דומינוס) לפני תוספות.

ביקורת
סה"כ טעים. אבל לא כמו המצופה. ומשום מה, היו אצלי ציפיות מאוד גבוהות. אני משער שזה בגלל שבכל פעם שאני מדבר עם ירושלמים על פיצות, הם מהללים את צ'ילי שלהם. אז לא. החיים בתל אביב טובים יותר - גם בפרמטר הפיצה.
ביקשתי מגש בינוני שחצי ממנו, כמובן, ללא תוספות. את החצי השני ביקשתי לחלק לרבע ורבע והם לא הסכימו.
אף פעם לא הבנתי את הקטע הזה בפיצריות. מה איכפת להן לחלק את הפיצה לרבעים?
לפני המון שנים, כשהייתי ילד, הלכתי עם חברה יקרה של המשפחה לדומינוס פיצה, והיא ביקשה שישימו פטריות רק ברבע או שליש מהפיצה, ולא בחצי. היא הסכימה לשלם כאילו התוספת היא על חצי, פשוט באותה העת לא סבלתי פטריות והיא בכל זאת רצתה להנות מהחלק שלה בפיצה. המוכר לא הסכים, וכשנשאל מדוע, השיב שאחר כך נבוא ונגיד לו שזה לא היה בדיוק רבע / שליש ונתלונן. גם אחרי שהבטחנו לו שלא יהיה לנו איכפת ושאנחנו מבטיחים לא להתלונן אם הוא לא ידייק, הוא לא הסכים. אני מבין את הטיעון הזה, ואני מבין שהלקוח הישראלי לפעמים לוקח את הגמישות שבעלי מסעדות מציעים לו רחוק מדי. אבל יאללה - תסכימו לעשות רבע תוספת, ותזהירו מראש שאתם לא לוקחים על זה אחריות. לאף אחד לא יהיה איכפת.
בכל מקרה - צ'ילי: איפה היינו? אה, אז נכנעתי והזמנתי חצי רגיל וחצי עם שינקן. אכלתי פעם שינקן על טוסט וזה היה מצוין, ותהיתי אם זה יהיה טוב גם על פיצה. האמת היא שהטעם של השינקן לא משתלב יותר מדי טוב עם פיצה לדעתי, ועדיף ללכת על פפרוני / אווז / יען. אבל זו לא אשמתם של האנשים בצ'ילי.
מה שכנראה כן באשמתם של האנשים בצ'ילי, הוא שהחלק עם השינקן התפרק מהר מאוד. הרמתי משולש עם שינקן וחצי מהגבינה והשינקן נפלו ממנו. זה היה קצת מבאס.
הרוטב של צ'ילי מיוחד, ומן הסתם מכיל צ'ילי. הוא טעים ומרגיש איכותי ומושקע. הבצק עבה וטעים, אם כי טיפה עבה מדי לטעמי. לגבי המינון - הרגשתי שהיה קצת יותר מדי רוטב.
בסה"כ, הפיצה של צ'ילי הייתה סבבה, די טעימה, אבל לא מה שכל הירושלמים האלה עושים ממנה. מדובר בפיצה שמרגישים שהרכיבים שלה איכותיים ומוקפדים, אך שילובם לא נעשה בצורה הכי טובה שאפשר.
חוצמזה, השירות לא היה משהו לכתוב עליו הביתה.

ציון
4 מתוך 8. כנראה שנטו מגיע לה ציון יותר גבוה, אך אין ספק שהציפיות שהיו לי גרמו לאכזבה, שבתורה גרמה לירידה של כנקודה בציון. שורה תחתונה: זו פיצה טעימה, איכותית ומיוחדת עם תוספות מגוונות, שכדאי לבוא אליה ללא ציפיות מוגזמות.
תהנו :)

3 תגובות:

  1. אני חושב שהכוח של צ'יליז (ואני מניח שצ'יליז מגיע מהאוכלוסיה האמריקאית, שדיברו על הפיצה של צ'ילי, וזה איכשהו תפס) הוא דווקא בתוספות. כלומר, הבצק מצוין, אבל מעולם לא אכלתי שם משולש נקי ויש לזה סיבה. אני מאמין שאם היית מנסה תוספות אחרות - הצ'וריסו, העוף הפיקנטי, וכל הפיצות שלהם עם גבינת עיזים - היית מבין על מה כולנו מדברים :)

    השבמחק
  2. פיצה צ'ילי טעימה בייחוד כשאתה שיכור, או אחרי יציאה. רצוי בתכלית, כפי שהעיר חגי, להעמיס כמה שיותר תוספות, כל אחד לפי טעמו. אישית, לא מת על הרוטב העשוי מצילי.
    אם כבר, קפוץ ל-P בריבוע בסוף רחוב קרן היסוד. זו פיצה אמיתית. וההשמצה על ירושלים אינה במקומה לדעתי, וסתם מוציאה אותך קטן, חבל.

    השבמחק
  3. מפותעת + רעבה.

    צ'יליז היא בין הפיצות הטעימות שהנחתי על שפתיי (וזה כולל סלייסים משובחים במנהטן). יש צורך עז לנסות את סלייס הגבינת עיזים-זיתים שחורים שלהם (נדמה לי שזה נקרא "צועני".

    חוצמזה, צ'יליז הוא המקום האולטימטיבי לסיים לילה של שתייה ולהרגיע את הצורך בפחמימות + שומנים המזיק כל כך.

    בלוג מגניב :)

    השבמחק